keskiviikko 28. marraskuuta 2012

KIPU KUOLEE HUUTAMALLA?

No ei tasan kuole.
Terveisiä HSSG-tutkimuksesta, eli siis munanjohdinten aukiolotutkimuksesta. Hyvä uutinen oli se, että tuubat ovat erittäinkin auki, joten ei muuta kuin panemaan.
Huono uutinen on se, ettei paljon paneta.
Eilen illalla tutkimuksen jälkeen alavatsaa nippaili vähän. En osannut olla siitä huolissani, nappasin vain iltapäivällä Burana 600 mg ja Panadol 1 g -cocktailin ja illalla ennen nukkumaanmenoa samanlaisen kombon. 

Aamulla heräsin vielä hieman pökkyrässä. 
Nousin ylös, ja mitäs saatanaa? 
Sattui sattui sattui niin saatanasti (anteeksi kiroilutulva, mutta niitä kirosanoja pääsi suusta ulos ihan oikeastikin), ja hyvä että kykenin kävelemään, puhumaan, yskimään, nauramaan tai tekemään yhtään mitään. Sen jälkeen alkoivat vilunväreet. Jaa, lämpö on nousussa. Mahaa koskee. Makasin paikallani naama valkoisena, ja lähetin miehelle töihin tekstaria, että sattuu. No, eipä se voinut sille mitään tehdä. Otin särkylääkettä. Ei vaikutusta. 

Oli pakko alkaa tiskatakin. Ulisin säännöllisin väliajoin kivusta etenkin kun nostelin astioita kuivauskaappiin. Mies tuli kotiin töistä, minä olin juuri noussut kuumehoureisilta uniltani, ja ladoin kahvia keittimeen. Joskus mietin vain, että mitähän noiden kolmijalkaisten mielessä liikkuu? Kävelin (ja kävelen edelleenkin) niin kuin olisin joutunut jalkapallojoukkueellisen raiskauksen kohteeksi, joten mies katsoi minua ja naurahti. Sitten se sentään vakavoitui ja totesi, että taidan tosiaan olla aika kipeä. No JOO. Luuleeko se, että valitan ihan turhasta? Prkl. En voinut tehdä mitään muuta kuin maata sängyssä. Mies tuli halaamaan ja pussaamaan, ja kun se kosketti mahaani, ulvaisin kivusta.

Olin soitellut klinikallekin ja saanut ohjeeksi seurailla oloa. Seurataan sitten, perkele. Sain ohjeeksi myös lähteä Naistenklinikalle, mikäli kivut pahenevat. Ohjeista suivaantuneena nautin lasillisen punaviiniä. Nyt ei satu enää NIIN paljon, mutta on vielä vähän kuumeinen olo. Mitä tästä opimme? Munanjohdinten aukiolotutkimus on kivuton toimenpide, jonka jälkeen voi mennä suoraan töihin eikä kipuja pitäisi olla lieviä menkkatuntemuksia enempää... PAITSI JOS olet ollut aiemmin neljässä laparotomiassa ja vapaata vatsaonteloa ei juurikaan ole. Silloin voi varautua jumalattomaan kipuun, joka alkaa lievänä tutkimuspäivän iltana ja jatkuu suorastaan saatanallisena seuraavana päivänä. 

Onneksi nyt on jo vähän parempi olo. Arkahan tuo alavatsa on vieläkin, mutta jospa tässä selvittäisiin säikähdyksellä eikä tarvitsisi lähteä NKL:lle... ja jospa kuumeilukin liittyisi vain flunssaan, josta ei ole oireita, mutta eihän tuota koskaan tiedä...? 

Kipu ei kuole huutamalla, eikä muuten Panadolilla ja Buranallakaan.
Pitäisikö vetää ykkösellä alas kokonainen pullollinen minttuviinaa? B-) 
Ehkei kuitenkaan. 
Siispä kärsin ja toivon, että kaiken tämänkaltaisen rääkin jälkeen plussaisin edes vuoden sisään...

1 kommentti:

  1. PS. Menen muuten 10.12. juttelemaan ensimmäistä kertaa psykologille. Sainpas nopeasti ajan!

    VastaaPoista