torstai 23. elokuuta 2012

SYKSY SAA, MINÄ EN

Elokuun loppu on koittanut, ja kohta alkaa motivoituminen arkiseen aherrukseen, kuten opintoihin ja työntekoon. Muistelen aikaa kaksi vuotta taaksepäin, jolloin jaksoin vain maata sohvalla ja itkeä. Itkin lapseni menetystä ja sitä, että parisuhde meni päin helvettiä. Itkin sitä, etten tiennyt saisinko koskaan enää olla uudelleen raskaana, puhumattakaan siitä, että saisin vauvan kotiin saakka. Uuden miehen kanssa ehkäisyn poisjättö kutkutti aluksi mieltä, mutta yrityskiertojen lisääntyessä tappiomieliala on vallannut alaa. Tuntuu epäreilulta, kun näkee toisten raskautuvan pillerienkin läpi, ja minä itken joka kerta kun menkat alkavat. Tuntuu epäreilulta, että sitä raskautumisen iloa ei suodakaan meille nyt, kun kaikki on ihan hyvin, parisuhde kunnossa ja noin muutenkin... Tuntuu, että olisin jo ansainnut sen kauan kaivatun plussan.

Joskus tuntuu epätodelliselta, että olen ihan oikeasti joutunut odottamaan uutta plussaa yli kaksi vuotta. On kulunut yli kaksi vuotta pienen Peikkiksen kuolemasta, eikä uudesta plussasta ole havaintoakaan. Hassuimmalta tuntuu nähdä joidenkin plussaavan pillerien (Cerazette) läpi. Ei minulla vain ollut sellaisia ongelmia niiden käytön aikana! Ei ollut, vaikka panin kuin kani yhden kumppanin kanssa. Ei tullut plussaa vaikka naimme uuden mieheni kanssa kuin kanit säännöllisesti, eikä tule plussaa vaikka ehkäisy on jäänyt pois. Päin vastoin, kiertoni on totaalisen sekaisin ja pitenee päivä päivältä. Ovulaatiosta ei ole tietoakaan, ja henkinen kantti alkaa olla lopussa. 

Loppuviikko tuo tullessaan juhlia, häitä sun muita, ja nakertaa jo valmiiksi kun tiedän "saavani" maistella viiniä. Mieluummin olisin vesi- ja mehulinjalla ja silittelisin salaa vielä pientä kumpua ja vaalisin pientä salaisuutta kohdussani.

Syksy saa, minä en? 

Ei kai auta muu kuin toivoa, että minäkin saisin vielä joku kaunis päivä tuijotella kahta viivaa raskaustestissä ja synnyttää lopulta pienen rääkyvän nyytin, jonka saisi ihan kotiinkin saakka.

4 kommenttia:

 1. Hei Annis!

  Tutulta kuulostaa. Tuntuu nykyisin ihmeeltä, että olen edes joskus tullut raskaaksi. Se on kuin jonkun toisen elämästä. Myös minulla kokemusta, kun kierrot pitenee ja pitenee ja pitenee... Kävin sitten tänään gynellä ja sain Terolut -reseptin kouraan. Meinasin alkaa itkemään apteekissa lääkettä noutaessani. Tähän on nyt tultu; pakko hakea apua, kun oma kroppa petti lopullisesti.

  Suosittelen sinullekin gyneä, jos alkaa kierrot olla liian pitkiä.

  Tsemppiä Annis, olet ajatuksissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Tarkoitus olisi hakeutua tässä syksyn aikana gynelle ja sitä kautta tutkimuksiin. Luulen, että luteaalivaiheeni on liian lyhyt ja lisäksi ovuloin hyvin harvoin jos ollenkaan. Jospa saisin vaikka lähetteen munatorvien aukiolotutkimukseen ja saisin sen jälkeen clomit ja luget. Jospa se ei olisikaan sen jälkeen niin vaikeaa...?

   Hyvä että sinäkin sait Terolut-reseptin, saatpahan kuukautiskierron toimimaan edes jotenkin. On todellakin sellainen fiilis, että ihme kun on onnistunut joskus tulemaan raskaaksi. Miten muut tekevät sen? Miten muut saavat plussan testiin heti ja sen jälkeen elävän vauvan kotiin? Joskus koko saakelin vauvantekopuuha tuntuu ihan ydinfysiikalta...

   Poista
 2. Miekin joudun kyllä sanomaan, että sen maaliskuisen pikkuveljen synnytykseen kuolemisen (vaikka elikin sen 3 päivää) jälkeen meikäläisestä on tullut niin kyyninen ja jotenkin vihainenkin että ärsyttää suunnattomasti ihmiset, jotka hehkuttaa kaikkea alusta asti.
  Jotenkin sitä on ruvennut niin pelkäämään, kun kaikki tosiaan voi olla parista sekunnista kiinni ja mennä vituilleen.
  "Meille tulee vauva" -Ei vaan välttämättä tule vaikka raskaana olisitkin tai jopa jo siellä synnytysosastolla.
  Joskus, jos tässä uskaltaa omia lapsia hankkia en halua kuulla yhtään onnittelua/vointikyselyä tai edes huomautusta raskaudesta ennenkuin oikeasti se lapsi on syntynyt ja elossa. Mitään en halua ostaa enkä saada lahjaksi ennen tätä.
  Niin kamalasti ollut ympärillä näitä huonoja loppuja että pakostakin näin. Sinä, oma pikkuveli, useita kavereiden keskenmenoja, vammautumisia, puuttuneita raajoja, pakkoabortteja jne jne..
  Enkä tällä Anna nytten tarkoita ettetkö saisi näitä kirjoittaa enkä halua mitenkään masentaa. :D
  Tottakai toivon kaikille hyvää näissä asioissa koska näitä juttuja joita sinäkin olet läpi käynyt ei jumankauta toivo edes pahimmalle viholliselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jaan Maija sinun fiiliksesi näiden juttujen suhteen. Monta kertaa raskaanaolevien ystävieni statuksiakin seuratessa on tehnyt mieli kirjoittaa, että "Älä vittu hehkuta, älä ennen kuin se lapsi on siellä kotona ja voi hyvin". Ne vaaleanpunaiset silmälasit ovat lentäneet nurkkaan jo kauan sitten, ja luulenpa että jos edes onnistun enää tulemaan raskaaksi, pysyn esimerkiksi Facebook-kaapissa siihen, kunnes lapsi on kotona.

   Tuntuu, että minusta on tullut kyyninen paska. Olin niin kovin pahoillani kun luin pikkuveljesi kuolemasta, ja sinä olet joutunut seuraamaan niin monia (mukaanlukien minun) surullisia tarinoita, etten ollenkaan ihmettele jos olet jo valmiiksi asennoitunut niin, että voi mennä muuten vituiksi ja pahasti. Joo. "Meille tulee vauva... as if", voi olla se teema jolla ajattelen seuraavalla kerralla.

   Ja ei, minäkään en halua ostaa jumalauta YHTÄKÄÄN vauvatavaraa valmiiksi kotiin seuraavalla kerralla, en saada lahjoja, en onnitteluita... pyydän ihmisiä toivottamaan mieluummin näin: "Toivottavasti kaikki menee hyvin". Se on realistisempaa.

   Kiitos kommentistasi. <3

   Poista